Bent u op zoek naar een laadpaal voor thuis of op de zaak? Bij WIBA installatietechniek bent u aan het goede adres. Wij bieden verscheidene merken laadpalen aan inclusief installatie tegen een scherp prijs! Niet zeker welke laadpaal voor uw situatie en wensen geschikt is? Neem gerust contact met ons op, wij geven graag advies.
De voordelen van eigen laadpaal op een rijtje:
Goedkoper
Uiteraard vereist een eigen laadpaal thuis een investering. Maar op termijn verdient u dit terug omdat de laadkosten bij u thuis lager zijn dan bij een openbare laadpaal. Uw eigen laadpaal thuis is uiteraard helemaal voordelig als u deze kunt gebruiken in combinatie met uw eigen zonnepalen.
Altijd plek
Met een eigen laadvoorziening bent u niet langer meer afhankelijk van publieke laadpunten. Met een laadpaal thuis bent u altijd verzekerd van een plekje aan de laadpaal. Daarnaast staat uw elektrische auto niet meer op te laden op een publieke plek maar staat hij veilig thuis, aan uw eigen laadpaal.
Snel opladen
Uw auto laad velen malen sneller op m.b.v. een laadpaal dan via het stopcontact. Hoeveel laadvermogen uw laadpaal nodig heeft hangt af van uw elektrische auto. In het principe kan een laadpaal met een groter laadvermogen geen kwaad. Zeker als u verwacht uw huidige elektrische auto op den duur te vervangen door een model met een grotere AC-laadsnelheid. In dat geval beschikt u immers over een toekomstbestendige laadoplossing.
De belangrijkste opties/verschillen:
Onze laadpalen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en met verschillende mogelijkheden en opties. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste opties, om u te helpen bij uw keuze.
Wand- of paal montage
Meestal monteren wij de laadpaal aan de buitengevel of aan de muur in de garage. Is dit geen optie, of heeft dit niet de voorkeur? Geen probleem, al onze laadpalen zijn ook te monteren op een paal.
Vaste- of losse kabel
Vind u het mooier en/of praktischer dat de kabel aan de laadpaal vast zit, of juist niet? Wij bieden verscheidene laadpalen aan waarbij de kabel aan de laadpaal vast zit, of juist niet. In dat laatste geval moet u uw eigen kabel kabel van het voertuig gebruiken om het voertuig op te laden. Deze kabel moet u na het opladen zelf weer oprollen en opnieuw opbergen in het voertuig.
Laadvermogen
Bij het kiezen van een laadpaal heeft u de keuze om een 1-fase (3.7kW) of 3-fase (11 – 22 kW) laadpaal uit te zoeken. Het laadvermogen van een 3-fase laadpaal is een stuk hoger dan dat van een 1-fase laadpaal, waardoor het voertuig bij een 3-fase laadpaal sneller oplaadt dan bij een 1-fase laadpaal. Een auto met een maximaal laadvermogen van 3.7 kW (1-fase) kan echter probleemloos opladen aan een 3 fase laadpaal, de auto zal enkel maar van 1 fase gebruik maken. Indien u een 3 fase aansluiting heeft in de meterkast doet u er dus slim aan om een 3 fase laadpaal te laten installeren, zodat u over een toekomstbestendige laadoplossing beschikt. Komt er geen 3-fase binnen in uw meterkast? Dan kunt u overwegen om dit te laten aansluiten, neem hiervoor contact op met uw energieleverancier.
MID meter
Het MID keurmerk is een keurmerk dat aangeeft of het geregistreerde aantal kWh mag worden gebruikt voor registraties en verrekeningen. Een MID meter heb je alleen nodig wanneer je geen laadpassysteem hebt en wanneer je verbruik zowel in wilt zien als wilt verrekenen met bijvoorbeeld je werkgever. Ga je het verbruik van je laadpaal verrekenen, dan is een MID gekeurde kWh-meter verplicht. Een laadpaal met pasjessysteem beschikt over een registratiesysteem waardoor je online het verbruik van de laadpaal in kunt zien. Hiervoor is geen (MID) kWh-meter nodig.
Dynamic Load balancing
Dynamic load balancing houdt in dat het laadstation automatisch rekening houdt met het stroomverbruik in huis en de laadstroom dynamisch aanpast. Wanneer er veel apparaten tegelijkertijd aan staan, zal de dynamic load balancing uit zichzelf minder laadvermogen instellen voor het opladen van elektrische voertuigen. Zo weet u zeker dat uw hoofdzekering er niet uit schiet als u uw auto aan het opladen bent. Een laadpaal met dynamic load balancing is het meest geschikt wanneer u een onregelmatiger laadpatroon hebt of wanneer er vaak gelijktijdig veel energieverbruikende apparaten aan staan zoals een airco of warmtepomp.
RFID
Je kunt ervoor kiezen om zonder rompslomp te kunnen laden. Dat betekent geen gedoe met pasjes, druppels of sleutels. Je kunt zelf je auto opladen en als je partner ook een elektrische auto heeft, kan die ook zo gebruik maken van de laadpaal. In feite kan dan iedereen je laadpaal thuis gebruiken. Bij een laadpaal met RFID lezer kunt u instellen welke laadpassen gebruik mogen maken van uw laadpaal zo voorkom u dat er ongewenst gebruik wordt gemaakt van uw laadpaal.